Hvordan finder du det bedste lån online

Lånemarkedet online boomer, og det giver dig som låntager unikke muligheder for at finde et lån, der passer helt perfekt til den situation, du befinder dig i. Måske er det dog første gang, du låner online, og derfor kommer vi her med nogle tips til dig, så du ved, hvad du skal kigge efter, så du altid kommer derfra med et velovervejet lån.

Hvem må låne?

Skal du låne online på en side som https://kassekreditten.dk/, er der nogle ting, du skal være opmærksom på – dog er det meget få ting. Du skal være fyldt 18 år, du skal have et gyldigt NemID, du skal være bosat og have bank i Danmark og sidst, men ikke mindst skal du undgå, at dit navn står skrevet i debitorregisteret eller RKI. Det er kort sagt, det eneste du skal opfylde – og ja, at stille sikkerhed for dit lån, det skal du heller ikke tænke på. 

Hold øje med de årlige omkostninger i procent

ÅOP bliver nøgletallet også kaldt, og det er det tal, dine øjne skal være klistret til, da det giver al den information, du stort set har brug. Og du skal selvfølgelig ikke frygte, at det ikke bliver opgivet, fordi det er bestemt ved lov, at det skal fremgå tydeligt i alle tilbud. Skal det skæres ud i pap, så viser nøgletallet de årlige omkostninger i procent af det samlede kreditbeløb.

Er du dog ikke den store ekspert, når det kommer til procent, kan du altid rette blikket mod det samlede tilbagebetalingsbeløb, hvor det står i kroner og øre. Husk desuden på, at ÅOP kan se meget høj ud, hvis løbetiden er under 12 måneder – nøgletallet er jo bundet op på et år. 

Lav dit budget efter løbetiden

Løbetiden skal du ligeledes holde godt øje med, fordi den kommer til at have stor betydning for, hvad du skal budgettere med. Dit lån skal jo selvfølgelig betales tilbage, og hvis du vil gøre det nemt for dig selv, laver du et budget helt fra start, så du altid ved, hvad du skal betale fra måned til måned – det gør det meget lettere at overholde. Løbetiden har betydning, i forhold til hvor meget du skal lægge til side. En kort løbetid vil betyde, at du skal betale større beløb tilbage pr. måned, men du vil også have lånet ude af verden hurtigere. Omvendt vil en lang løbetid betyde, at du skal betale det tilbage i mindre bidder, og det er helt op til dig at vurdere, hvad der passer bedst ind i dit budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.