Neonate BC-5000A

Efter lanceringen i 2012 var der en del forvirring på markedet omkring dette produkt grundet overtagelsen af navnet Neonate BC-5000A, da forløberen Neonate BC-5500A tidligere var kaldet det. Forvirring omkring navnene skal dog ikke så tvivl om produktets pålidelighed eller egenskaber. Vi har her at gøre med en god og solid babyalarm, der har mange gode features.

Søster til den populære Neonate BC-5500A

Neonate BC-5000A kom som tidligere nævnt på markedet efter den populære Neonate BC-5500A. De er dog udviklet til at have stort set samme egenskaber med kun få forskelle. Det ene er farven på designet, hvilket i dette tilfælde er støvet blå i modsætning til Neonate BC-5500A’s sorte farve. Det andet er måden hvorpå du lader babyalarmen op. I stedet for ladestationer, som er mest almindeligt, får du ladestik med til din Neonate BC-5000A.

Specifikationer for Neonate BC-5000A

Genopladelige lithium-batterier

Batterierne i denne babyalarm er de gode og pålidelige lithium-batterier med en kapacitet på 1100 mAh. Der er mange fordele ved disse batterier – blandt andet, at de er klar til brug lige fra du køber dem. Du behøver altså ikke tænke på at få dem ladet op før du skal bruge dem første gang. Derudover er en vigtig egenskab ved disse, at de stort set ikke bruger strøm, når babyalarmen er slukket, hvilket sikrer en lang levetid, og at du som forælder ikke skal tænke på at lade dem op i tide og utide. Der er også en alarm indbygget, som sørger for at give dig besked, hvis enten den ene eller anden enhed har brug for at blive ladet op.

Temperaturmåler og LCD-display

På både baby- og forældreenhed finder du et godt LCD-display, hvor du let kan holde øje med både batteriniveau, temperatur og tilstand på dit barn. Displayet har en størrelse på 30*28 mm på babyenheden og 30*21 mm på forældreenheden. Du kan på forældreenheden også følge med i batteriniveauet på babyenheden.
Neonate BC-5000A har med sin temperaturmåler, der går helt ned til -19 grader formået at tilpasse sig det nordiske klima, så du ikke skal være bange for at lægge dit barn til at sove ude på en vinterdag. Her giver den justerbare temperaturalarm dig også en ekstra tryghed i og med, du kan indstille den til at alarmere dig, hvis temperaturen falder er par grader, og du lige skal løbe ud med et ekstra tæppe.

Lang rækkevidde og meget lav stråling

Der er stor forskel på forskellige babyalarmers rækkevidde. Her har du at gøre med en babyalarm, der giver dig stor frihed sammenlignet med mange andre, grundet sin rækkevidde på hele 800 meter i fri luftlinje. Den sørger selvfølgelig også at give dig besked ved hjælp af en alarm, hvis du er ved at overskride rækkevidden.
Derudover er Neonate BC-5000A udviklet med fokus på at sørge for, at dit barn bliver udsat for mindst mulig stråling. Strålingen er minimal, når den er på standby og selv når den er i fuldt vigør, overskrider den ikke 10mW.

Vibrerende forældreenhed

Andre gode egenskaber på denne babyalarm er, at du kan indstille forældreenheden til at være på vibration, så du ikke skal være bange for at gå glip af babygråd trods støjende omgivelser. Om du har den lille og lette babyalarm i lommen eller om halsen spiller ingen rolle. Den både lyser og vibrerer for at få din opmærksomhed.

Analogt signal med 32 kombinationer

Neonate BC-5000A bruger et analogt signal, hvor den herunder kan køre på 2 kanaler med hver 16 koder. Det giver altså 32 kombinationer, hvilket sikrer, at der altid er en ledig kanal – også i tættere beboede områder.

Justerbar lydstyrke og mikrofonfølsomhed

For at give dig mulighed for at tilpasse Neonate BC-5000A babyalarmen til netop dig og dit barns behov, kan du let indstille både lydstyrken på forældreenheden og mikrofonfølsomheden på babyenheden. Derudover er der også alarmer.

Ladestik i stedet for ladestationer

Efter den blev lanceret i 2012, er der kommet flere gode videreudviklinger med forbedringer på flere fronter. Nogle af små justeringer, mens andre er mere væsentlige. En af de ting er, at der ikke medfølger nogen ladestationer til denne babyalarm. Her skal du bruge de medfølgende ladestik, som i sig selv fungerer upåklageligt, men gør, at de ikke har nogen holder eller plads. Den besidder heller ikke funktionen talk back, men her skal vi noget længere frem, da det først er i udgaven Neonate BC6500D, du finder denne funktion.

Analogt signal i stedet for digitalt

Som tidligere nævnt arbejder babyalarmen Neonate BC-5000A med et analogt signal, der i sig selv fungerer, som det skal. Der er efterfølgende dog udviklet babyalarmer der kører med digitalt signal, som gør, at du undgår unødig støj og skratten, som kan finde sted på babyalarmer med analoge signaler.

Oversigt over fordele og ulemper ved Neonate BC-5000A

Fordele:

 • Let at betjene.
 • Lithiumbatterier med lang standbytid.
 • Vibrerende forældreenhed.
 • Lydstyrkekontrol.
 • Temperaturmåler ned til -19 grader.
 • Rækkevidde på 800 meter.
 • Alarm ved overskridelse af rækkevidde og ved lavt batteriniveau.
 • Lav stråling.
 • Justerbar mikrofonfølsomhed.

Ulemper:

 • Analogt signal.
 • Ikke noget talk back system.
 • Kan ikke kobles til eksterne enheder.

Pålidelig og god standardbabyalarm

Det kan godt mærkes, at det er et par år siden, Neonate BC-5000A babyalarmen kom på markedet. På trods af at den virker som den skal og er lille og handy, kan den ikke helt følge med de features, som nyere babyalarmer besidder. Det ændrer dog ikke på det faktum, at dette er en babyalarm med mange gode egenskaber, som du bestemt kan føle dig tryg ved at bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.