Philips Avent DECT SCD505

Der gik ikke lang tid før Philips havde smidt en babyalarm på markedet, før de blev utroligt populære. Philips Avent DECT SCD505 er en af de første, og sidenhen er der kommet nyere og bedre videreudviklinger på markedet. Det ændrer dog ikke på, at den har mange fine egenskaber og stadig er mange forældres ultimative favorit.

Specifikationer for Philips Avent DECT SCD505

En babyalarm med mange gode egenskaber

Man kan godt forstå, hvorfor denne babyalarm er blevet kåret som bedst i test af flere omgange. Den har tovejskommunikation med sin talk back funktion, som gør, at du let kan berolige den lille fra andre steder i huset eller komme med trøstende ord, når du er på vej op af trappen til babyværelset. Derudover kan du berolige dit barn med det blide natlys og søde vuggeviser, som du kan sætte til fra babyenheden. Du kan ydermere indstille og justere lydstyrke og mikrofonfølsomhed, så du kan høre selv hik og vejrtrækning.

Fin rækkevidde og alarm ved svigtende forbindelse

Den har en fin rækkevidde på 330 meter udendørs og 50 meter indendørs. Den er ikke så stor som ved bestemte andre babyalarmer på markedet, men det er dog alligevel nok til de fleste. Derudover er der indbygget en alarm, der går af ved svigtende forbindelse.

Batterier og opladning

Batteriets drifttid ligger på 24 timer, mens det tager 8 timer for en fuld opladning. Den besidder også den energibesparende ECO-funktion, der sørger for, at babyalarmen ikke bruger unødig strøm.

Design

Målene for forældreenheden ligger på 220 x 156 x 94 mm, så den fylder ikke meget og kan nemt haves om halsen med den medfølgende. Trods den lille og handy forældreenhed er babyenheden dog en kende stor og det er blandt andet her, Philips Avent DECT SCD505 møder sine begrænsninger. Det kan være svært at få plads til den i barnevognen, hvis den ikke er en af de større og dyrere modeller. Her kan den godt ende under en bamse eller dyne og være svær at høre.

Temperatur fra 10-40 grader

En anden ulempe er, at temperaturen for drift og opbevaring fra 10 til 40 grader, hvilket vil sige, at når temperaturen svinger under de 10 grader, kan du altså ikke lægge dit barn til at sove udenfor i en barnevogn.

Transmission ved hjælp af DECT-teknologi

Philips Avent DECT SCD505 fungerer efter DECT-teknologi, der sørger for, at der ikke er nogen interferens fra for eksempel andre babyalarmer. Den har en et automatisk kanalvalg, der sørger for at finde en god forbindelse med en helt klar lyd på en af de 120 kanaler.

OBS: DECT-teknologien udsender en noget højere stråling end babyalarmer med analog eller digitalt kodet forbindelse, så ved køb af denne babyalarm, bør du sætte dig ind i, hvordan du skal håndtere babyenheden for ikke at udsætte dit barn for et for højt strålingsniveau.

Ingen skærm eller temperaturmåler

Da denne babyalarm er i den lavere ende af prisklassen, er der nogle ting, der er sparet væk. Der er ingen skærm, hvor du kan se, hvordan dit barn har det, og du kan heller ikke følge med i hvor koldt eller varmt, det måtte være på værelset eller i barnevognen.

Oversigt over fordele og ulemper ved Philips Avent DECT SCD505

Fordele:

 • Talk back funktion.
 • Blidt natlys og vuggeviser i babyenhed.
 • Drifttid på 24 timer.
 • Klar lydkvalitet.
 • Rækkevidde på 330 meter udendørs og 50 meter indendørs.
 • Energibesparende ECO-funktion.
 • Automatisk kanalvalg.

Ulemper:

 • DECT-teknologien udsender et højere strålingsniveau end analoge og digitale signaler.
 • Stor babyenhed.
 • Temperatur for drift og opbevaring fra 10 til 40 grader.
 • Ikke nogen skærm eller temperaturmåler.

Populær og pålidelig babyalarm med et par ulemper

Denne babyalarm er utrolig populær, og det kan man godt forstå med dens mange gode egenskaber, mens den samtidig ligger i den lavere ende af prisklassen. Den har sine set-backs med stor babyenhed, at den ikke er driftsikker ved under 10 grader, og at man skal være opmærksom på høj stråling grundet DECT-teknologien, men der er en grund til, at den er blevet så populær. Den er meget driftsikker, pålidelig og har nogle egenskaber, der ikke er mange andre babyalarmer i den prisklasse, der besidder såsom talk back funktion og vuggeviser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.