Philips Avent DECT SCD560

Med Philips Avent DECT SCD560 har Philips lanceret en god og solid babyalarm med alle de klassiske egenskaber, som er kendte fra Philips populære serie af babyalarmer.

Specifikationer for Philips Avent DECT SCD560

Samme gode funktioner som kendetegnet ved Philips babyalarmer

Talk back funktion, vuggeviser og blidt natlys – Philips har mange gode erfaringer med netop disse funktioner, som efterhånden er blevet et varemærke for deres populære babyalarmer. Fra forældreenheden kan du både have tovejskommunikation med dit barn, samt sætte en af de 5 vuggeviser til at berolige dit barn, velvidende at det blide natlys allerede står tændt, aktiveret af dit barns stemme eller puslen rundt. Alt dette giver dig som forælder både ro og konstant klarhed over, hvordan dit barn har det.

LCD-skærm og temperatursensor

Forældreenheden måler det samme som de to første modeller i serien og er derved lidt mindre end forgængeren Philips Avent DECT SCD535 med sine 220 x 156 x 94 mm. Der er dog stadig en god LCD-skærm på, hvor du let kan holde øje med lydstyrke, batteriniveau og temperatur i børneværelset. I denne babyalarm er der nemlig også indbygget en temperatursensor, som måler temperaturen og gør, at du altid kan holde øje med, om dit barn har brug for en trøje eller et tæppe ekstra. Den sørger også for at advare dig om temperaturændring ved en alarm, der går af, når der er udsving i temperaturen. Der er dog ingen LCD-skærm på babyenheden, der til gengæld er lidt til den store side.

Batteri- og drifttid

Der medfølger et genopladeligt batteri til forældreenheden, som har en drifttid på 18 timer. Det tager 10 timer for en fuld opladning med det medfølgende ladestik. Det er lidt smag og behag, om man bedst kan lide ladestik eller ladestationer, men med denne babyalarm, skal man lige være opmærksom på, at det ikke er muligt hverken at bruge eller tilkøbe ladestationer. Der er en indikator ved lavt batteriniveau, så du kan se, hvis den skal sættes i en stikkontakt. Derved skal du ikke være bange for pludseligt at købe tør for strøm.

Lydstyrke, mikrofonfølsomhed og LED-lys

Som du også finder på Philips andre babyalarmer, kan du justere både lydstyrken og mikrofonfølsomheden, så den passer til netop dig og dit barns behov. Den kan indstilles så selv den mindste rumsteren rundt i dynerne giver udsving på forældreenheden – selv hvis den er på vibratormode. Hvis du støvsuger, hører musik eller på anden vis er i støjende omgivelser, kan du nemlig sætte den til at vibrere, så du er sikker på at mærke det, hvis dit barn har brug for det. For at du har styr på, hvad der sker i børneværelset, er der også 3 LED-lys, der angiver lydniveauet hos barnet, selvom lyden på forældreenheden er skruet ned eller på vibrationsmode.

Rækkevidde og alarm ved overskridelse

Udendørs har Philips Avent DECT SCD560 en rækkevidde på 330 meter, mens den indenfor ligger på 50 meter. Derudover sørger den for at advare dig om både svigtende forbindelse og overskridelse af rækkevidden med den indbyggede alarm. Derfor skal du aldrig være bange for at være uden for rækkevidde.

Transmission ved hjælp af DECT-teknologi

Ligesom det fremgår af navnet transmitterer Philips Avent DECT SCD560 ved hjælp af DECT-teknologien. Den sørger for en krystalklar lyd uden nogen interferens fra andre babyalarmer i nærområdet. Den sørger simpelthen for selv at vælge den bedste kanal med det automatiske kanalvalg for derefter at sende et rent og uforstyrret signal til forældreenheden.

I denne babyalarm er der også en ECO-max-funktion, der kan slås til. Den reducerer sendeeffekten fra børneværelset og slår kun til af sig selv, når der er lyd.

Temperatur for drift og opbevaring

Der er mange gode ting ved denne babyalarm, men en ulempe er, at temperaturen for drift og opbevaring skal lægge mellem 10 og 40 grader. Det vil sige, at du altså ikke skal lægge dit barn til at sove i barnevognen udenfor på en kold og klar vinterdag – i hvert fald ikke med denne babyalarm ved siden af.

Oversigt over fordele og ulemper ved Philips Avent DECT SCD560

Fordele:

 • Talk back funktion.
 • Blidt natlys og 3 forskellige vuggeviser i babyenhed.
 • Drifttid på 18 timer.
 • Klar lydkvalitet.
 • Rækkevidde på 330 meter udendørs og 50 meter indendørs.
 • Energibesparende ECO-funktion og ECO-max.
 • Automatisk kanalvalg.
 • Temperaturmåler.
 • Skærm på forældreenhed.

Ulemper:

 • DECT-teknologien udsender et højere strålingsniveau end andre signaler.
 • Stor babyenhed.
 • Temperatur for drift og opbevaring fra 10 til 40 grader.

Pålidelig og god babyalarm med et par ulemper

Ligesom alle de andre babyalarmer fra Philips har denne babyalarm rigtig mange gode egenskaber. Det er dog ærgerligt, at Philips ikke har rettet op på det ”børnesygdomme” eller ulemper, der nu er at finde på stort set alle i hele serien. Specielt temperaturen for drift og opbevaring passer bare ikke så godt til det nordiske klima. Til gengæld er dette – ligesom alle de andre babyalarmer fra Philips – en super god babyalarm, hvis man ser bort fra dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.