Stigende interesse for basketball og cykling

I forbindelse med den forstærkede interesse for at leve et sundere liv, søger mange mod Danmarks mangfoldige sportsgrene for at få motion, på en sjov måde.

Derfor er der også i senere år kommet en markant stigning hos både basketball og cykling, i de danske lokalsamfund. 

Basketball i Danmark

Der er ofte en sammenhæng mellem antallet af personer der dyrker en sport, og hvor stor mediebevågenhed sporten får herhjemme. Det er også en af grundende til at især fodbold og håndbold, har så mange udøvere. 

I statistikkerne kan man tydeligt se en stigning i antallet af udøvere af basketball, efter TV2 Sport fik rettighederne til at vise NBA kampe med eget studie, tilbage i slutningen af 2014. 

Som følge af den stigende interesse dukker der flere og flere klubber op i lokalsamfundene, så både børn, unge og voksne kan dyrke denne skønne sport.

Det gode ved basketball er at man kan spille det i alle aldre, dreng eller piger, om du er høj eller lav. For at begynde at spille basketball behøver man blot et par gode indendørssko. 

Udover at spille i klubber, kan man med en kurv og en bold, også nyde sporten derhjemme. 

Ligeledes har butikker der sælger basketudstyr og merchandise, kunne mærke den stigende interesse for sporten. Hos basketballshoppen Nordicbasketball.com, som sælger alt i basketudstyr og NBA-merchandise, har de i hvert fald kunne mærke at sporten rigtigt har gjort sit indtog på den danske sportsscene. 

Udover TV2 Sports større fokus på sporten, har også skolerne taget basketball til sig. 

I et samarbejde mellem DBBF (Danmarks Basketball Forbund), DGI Basketball, Dansk Skoleidræt og BørneBasketFonden, har de skabt ”Basketball i skolen”, som giver børn en mulighed for at blive grebet af sporten, og dette initiativ har ydermere været med til at styrke interessen for sporten.

Cykling i Danmark

Mange danskere associerer sol og sommer med de vanlige toner, når Tour De France bliver præsenteret på TV2, med stemmerne af Rolf, Ritter og Leth. 

Med danske stjerner i sporten som Jakob Fuglsang, Michael Valgren og den humørfyldte Chris Anker Sørensen, har unge cykelentusiaster nogle store idoler at se op til. 

Vi har i Danmark stolte traditioner for at skabe cykeltalenter, og i senere år har antallet af udøvere i Danmark været i vækst.

Cykling kan både dyrkes som en hobby, eller en reel karrieremulighed. Der findes efterhånden mange cykelklubber rundt om i landet, men man kan også træne på egen hånd, hvis det er ønsket. Cykling er en sport med fart på, og derfor er det vigtigt at have udstyret på plads. Først og fremmest skal der en cykel til, som helst skal være så let som muligt. For at holde sig sikker på vejene er en cykelhjelm nødvendig, da man er ret sårbar på cyklen, når man bevæger sig blandt biler med høj fart. 

Når det kommer til at finde den perfekte cykel og cykeludstyr til dig, så er det en god idé at få eksperters vurdering på sagen. For eksempel Cykelexperten, som både har webshop og en fysisk butik i København, er en anderkendt forhandler, som kan hjælpe dig med at finde den perfekte cykel til dig, som ønsker at give sporten et skud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.