Test din økonomi med disse 3 råd

Står du med en følelse af, at andre i din omgangskreds har råd til langt flere ting end dig selv på trods af, at de omtrent tjener det samme beløb hver måned? Nogle gange er det blot en følelse, men andre gange er der rent faktisk noget om snakken. I mange tilfælde kan det skyldes, at dine bekendte blot er bedre til at styre sin økonomi og tage fuld kontrol over sit forbrug. I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan teste din økonomi og finde ud af, hvorvidt du let kan få lidt flere penge til dig selv hver måned.

Se tilbage på din udgiftshistorik

Starten på at teste din økonomi er at se på din udgiftshistorik. Helt konkret kan du blot tjekke historikken i din bankkonto og se, hvad du tidligere har brugt penge på. For at få et retvisende billede over det gennemsnitlige forbrug, er det vigtigt ikke blot at se tilbage på en enkel måned, men i stedet se på en længere tidsperiode. Fordel dernæst dine udgifter på kategorier som forbrug, quicklån, husleje og mad. Langt de fleste personer har faktisk ingen idé om, hvordan denne fordeling ser ud før øvelsen er gennemført. Det kan være lidt af et wake-up call for de fleste.

Læg et budget

Med udgangspunkt i historikken over dine udgifter og opdelingen på kategorier, skal du tage stilling til, hvor det er lettest at spare penge. Dette kan både gøres ved at se på undersøgelser der viser, hvor mange penge danskere i gennemsnit har til de forskellige udgiftsposter, men et lige så godt råd er at se tilbage på konkrete udgifter og tage stilling til, hvorvidt du fortryder at have brugt disse penge. Spørgsmålet er simpelthen om du er blevet gladere af at have afholdt udgiften eller ej. Brug også dette udgangspunkt, når du lægger budgettet og find de steder, hvor du tror det vil være lettest af hente de ekstra penge hver måned.

Sammenlign lån, forsikring og mobilabonnement

Der findes utallige sammenligningstjenester online, som kan hjælpe dig til at sammenligne ting som lån, forsikring eller mobilabonnement. Disse sammenligningstjenester er som udgangspunkt altid gratis og der er således ingen årsag til ikke at benytte sig af de muligheder som byder sig ved at sammenligne online. Det eneste som du skal gøre for at gå ind på en af disse sider er at søge på Google. Det vil ofte være nævnte sammenligningstjenester, der dukker op først i søgeresultaterne. Hvis ikke, så prøv at åbne flere sider, indtil du finder en sammenligningstjeneste, fremfor en udbyder af den service som du efterspørger. Det er nemlig ikke altid, at den udbyder som rangerer nr. 1 også har det bedste tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.