Testguide til babyalarmer: Her er, hvad ud skal gå efter

#1 God forbindelse

Din absolutte førsteprioritet, når du skal købe en babyalarm, er selvfølgelig, at du kan høre dit barn og derfor skal babyalarmen have en god forbindelse. Det vil sige, at du skal kunne stole på forbindelsen, og babyalarmen skal gerne kunne give besked i tilfælde af forbindelsessvigt, hvis du kommer uden for rækkevidde eller hvis batteriet snart er fladt.

#2 Signal

En babyalarm med DECT, hvilket på dansk står for digitalt forstærket signal, er, hvad du skal gå efter, da der med denne er lav risiko for støj på linjen, såkaldt interferens. De analoge babyalarmer er ofte præget af en højere grad af interferens, men hvis kanalerne er digitalt kodede, så vil signalet blive bedre. Det er vigtigt at gå efter en alarm, hvor du har mulighed for at justere følsomheden, så kvidrende fugle ikke registreres som babygråd.

#3 Stråling

Her har en analog babyalarm den fordel, at den udsender mindre stråling end en digital babyalarm. Det er dog muligt for nogle digitale alarmer at blive sat  kan sættes i ECO-mode, så strålingen bliver lavere, hvilket dog desværre også forringer rækkevidden.

#3 Rækkevidde

Der er nogle babyalarmer, som i åbent landskab kan række over flere hundrede meter. For de fleste er dette slet ikke nødvendigt. En babyalarm, som kan række fra et rum til et andet, eller fra stuen og ud i haven, vil klare de flestes behov. En ting, som man skal huske på, er, at en babyalarm kan fint fungere fra rum til rum, men ikke mellem etager.

#4 Batterier

Her er skal man først og fremmest sikre sig, at babyalarmen kan lades op, samtidig med den er i brug. Det er nemlig temmeligt upraktisk med en babyalarm, som ikke dur, når dit barn skal til at sove. Litiumbatterier varer længere end almindelige, og husk kun at købe babyalarm med genopladelige batterier.

#5 Hvad med kamera, infrarødt lys og musik

Nogle er glade for disse smarte detaljer, mens andre er ret ligeglade med dem. Detaljerne forkorter batteriets levetid og en kamera-babyalarm er ofte klodset og har dårlig rækkevidden end en uden kamera.

#6 Pris

Her kan vi glæde dig med, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Der findes gode, billige babyalarmer samt dårlige dyre og omvendt. Tænkt over, hvad dine behov er og læs nogle testresultater for dem, du overvejer at købe.

Tak for hjælpen

Den danske, online møbelforhandler Moodings har assisteret i tilblivelsen af denne artikel. Det vil vi gerne sige tak for ved at anbefale, at du går på opdagelse i deres store udvalg designmøbler og boliginteriør. Du kan finde det her: https://moodings.com/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.