Varmepumpe test – 5 ting, du skal vide

Har du længe overvejet at investere i en varmepumpe til hjemmet? Der er ingen tvivl om, at der er mange overvejelser, man bør gøre sig i den forbindelse, da der i dag findes rigtig mange forskellige muligheder. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvad man bør vægte højest, og hvilken løsning der er den rette for dig. Overvejer du en varmepumpe, er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen vil du nemlig blive introduceret for fem ting, du skal vide, når det kommer til valg af varmepumpe.

Husk at kigge efter pumpens SCOP-værdi

Når du skal vælge en varmepumpe, er der altså mange ting, du bør være særlig opmærksom på, såsom isoleringskrav til opvarmede bygningsdele. Endvidere bør du kigge efter pumpens SCOP-værdi. Dette tal siger nemlig noget om, hvor effektiv pumpen er over et år, og værdien tager i den forbindelse højde for temperaturudsving. Det er således en rigtig god måde at sammenligne forskellige varmepumper på, og i den forbindelse gør det sig gældende, at jo højere en SCOP-værdi er, jo bedre vil pumpen være til at producere varme hjemme i dit hjem.

Vælg en model fra Energistyrelsens liste

En anden ting, du bør vide, når det kommer til valg af varmepumpe, er, at der findes en samlet liste over alle de pumper, der er energimærkede, og det er Energistyrelsen, der laver denne. Du bør altså uden tvivl vælge en model, der fremgår af denne liste, i og med at listen udelukkende indeholder modeller, som er blevet testet på et laboratorium. Det er din sikkerhed for, at der er tale om et godt og sikkert produkt, som desuden er effektivt.

Vær opmærksom på, om pumpen har behovsstyring

Du bør endvidere være opmærksom på, om varmepumpen er udstyret med behovsstyring eller ej. Dette er en rigtig god egenskab, i og med at den er i stand til at tilpasse pumpens kapacitet efter det forbrug, du har. Ydermere skal du være særlig opmærksom på, hvilken udendørstemperatur pumpen er beregnet til. Som bekendt kan det godt gå hen at blive utrolig koldt i Danmark, hvorfor du bør vælge en model, der vil kunne holde til dette.

En god hovedregel i den forbindelse er, at varmepumpen skal kunne klare temperaturer mellem -15 og -30 grader. Det kan muligvis lyde en smule voldsomt, men så er du i hvert fald på den sikre side, og du undgår at investere i en model, der går i stykker, når vinterkulden rammer.

Derfor er en akkumuleringstank en god egenskab

En sidste ting, du bør vide, når det kommer til valg af varmepumpe, er, at det er en god idé at vælge en model, der har akkumuleringstank. Det gør sig dog kun gældende, hvis du bruger pumpen til at opvarme vand med til enten brugsvand eller radiatorer. Tanken er rigtig smart, i og med at den fungerer som en buffer eller et batteri. Størstedelen af de varmepumper, du finder i dag på markedet, har en akkumuleringstank, hvorfor det ikke bliver noget problem for dig at finde en sådan model. Det er dog stadig godt at være opmærksom på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.